Golfmästerskap 2022

Årets tävling avgjordes på Flommens golfbana i lite kyligt väder och stark vind. Det var 17 systrar och bröder i Knutsgillet i Skanör-Falsterbo, som samlades kring lunch för att deltaga i den spännande bataljen.


Arrangör var 1:e Stolsbroder Henrik Lindal, som 13:00 skickade iväg den första bollen.

Drygt fyra timmar senare hade alla deltagare hålat ut på 18:e och åter samlats för prisutdelning.Välförtjänt segrare blev Ann-Charlotte Malmros efter en jämn och spännande runda.


Ann-Charlotte fick för segern det ståtliga vandringspriset, som nu får sin tredje inskription. 


Årets deltagare 

 

 

 

Publicerat i Evenemang | Etiketter , , , | Kommentarer inaktiverade för Golfmästerskap 2022

Adeldrickning 2022

Kära Bröder och Systrar uti Sankte Knut!

Det är med stor glädje jag kan förmedla vår vördade Åldermans inbjudan till årets Adeldrickning, som går av stapeln lördag 3 september – ni finner alla detaljer i bifogat dokument till höger under Evenemang 2022.

I år är deltagarantalet höjt till 120 personer, men vi välkomnar också representanter från övriga Gillen. Det är fortfarande först till kvarn som gäller, varför skyndsam inbetalning av festavgiften är att rekommendera.

Ni har säkert noterat att det mesta i samhället blivit dyrare det senaste året. Detta gäller också festavgiften, som i år är 1,100 sek. Dessa sätts in på bankgiro 341-2509 där ni även uppger ert namn och om ni önskar åka buss från Skanör till festlokalen.

I Fred och Endräkt

Krister Hansson

Skrivare

S:t Knuts Gille i Skanör-Falsterbo

Publicerat i Evenemang, Information | Etiketter , , | Kommentarer inaktiverade för Adeldrickning 2022

Höstaktivitet 2019

Måkläppenvandring med efterföljande lunch på Falsterbo fyr

Söndagen den 10 november 2019 med samling vid Falsterbo fyr kl 11:00

Ärtsoppa & Punsch serveras från kl 13:00 vid Falsterbo fyr

Klädsel: Varmt efter väder

Anmälan sker genom insättning av 100 kronor för vuxen och 50 kronor för barn upp till 15 år. Inbetalningen skall vara Gillet tillhanda senast den 3 november på bankgiro nr. 341-2509. Vänligen ange namn på deltagare och om ni ansluter kl 11:00 eller 13:00.

Vi kommer även att ha möjlighet till en inblick i arbetet på Fågelstationen. Därav går eventuellt överskott från vår höstaktivitet till detta välgörande ändamål.

Framtida potentiella medlemmar är välkomna att uppleva en dag i Gillets tecken.

Hjärtligt välkomna!

Med Knutshälsningar
Anders Hansson
Ålderman

Du kan även läsa hela inbjudan som pdf:  Höstaktivitet 2019

Publicerat i Evenemang | Etiketter , , , , | Kommentarer inaktiverade för Höstaktivitet 2019

Högtidsfest 2019

Äntligen!

Igår kom den efterlängtade inbjudan till årets Adeldrickning, och det är lördagen den 7 september som gäller. Anmäl dig snarast så att du inte missar denna höjdpunkt. För detaljer se bifogad inbjudan.

Publicerat i Evenemang | Etiketter , , | Kommentarer inaktiverade för Högtidsfest 2019

Papegoyeskjutning 2019

Enligt urgammal tradition samlas vi Söndagen den 19 maj klockan 13.30 vid Rådhuset i Skanör, där förfriskningar intages och anmälan göres. 

Klockan 14.00 stöter Ceremonimästaren staven i golvet varvid avmarsch sker med flygande fanor och klingande spel till Skytteängen öster om kyrkan. 

Efter välkomsttal av vår högt värderade Ålderman och intag av sillamacka samt vår beryktade mölska påbörjas den traditionella tävlingen i långbågsskytte. Årets Fågelkung och Majdrottning krönes samt möter i lagtävlingen skyttar från våra syskongillen. Efter denna kraftansträngning förtäres medhavd mat och lämplig dryck i gröngräset. Var och en sörjer för sig. Vid otjänlig väderlek intages födan i Rådhuset. 

Nu tager tävlingen mellan våra Compagnies sin anfang. Av de tre deltagarna i laget skall minst en vara syster. Bäste skytt i segrande lag hemför under året trofén ”Den blodiga vildsvinsbeten” sig själv och laget till ovansklig ära. 

Samtliga deltagare uppmanas vara skrudade i prydliga huvudbonader; Hatt eller Huva och medtaga välfylld Picknickkorg. Pris utdelas till bästa kreationer med anknytning till Papegoyeskjutningen. Skattmästaren kommer att upptaga en blygsam avgift till täckande av kostnaderna; SEK 80 per deltagare. Barn må gladeligen medtagas utan kostnad. Speciella aktiviteter ordnas för dessa! 

För den som icke avser att skjuta med bågen finnes ändock all anledning att deltaga i detta lysande spektakel. Hattar och huvor lyser såsom vore det Svenskt Travkriterium el. dyl. 

Vi ses i stort antal, vid gott lynne och med hopp om vackert väder! 

Hjärtligt välkomna! 

P.S. Vår Papegoyeskjutning är ett utmärkt tillfälle att medtaga nya bröder och systrar till vårt gille. Bjud gärna med hugade intressenter till denna mycket trevliga dag! D.S. 

Publicerat i Evenemang | Etiketter , , | Kommentarer inaktiverade för Papegoyeskjutning 2019

Ännu en riktigt trevlig Adeldrickning

Varje år i början av september väntar årets kalas, nämligen Knutsgillets Adeldrickning. Ett välorganiserat arrangemang som börjar på eftermiddagen med samling i Skanörs Rådhus, där man får träffa alla vänner inom Knutsgillet. I år var det även 19 gäster från andra gillen i Danmark och Sverige som mötte upp.

Den formella delen avhålls i kyrkan dit vi vandrar och där möts av Vellinge Trumkår som leder oss in i kyrkan.

Dagen avslutas sedan på Falsterbo Golfklubb med utsökt mat, goda drycker, trevliga samtal, underhållande tal och givetvis dans. Som vanligt uppträdde Knutskören med sång och glädje.
Fångarnas kör och Kan du känna gemenskapen

Tack alla deltagare för ett mycket trevligt Gille!

Publicerat i Evenemang | Etiketter , , , | Kommentarer inaktiverade för Ännu en riktigt trevlig Adeldrickning

Papegoyeskjutning 2018

Årets utomhusevenemang närmar sig. Broder Skyttemästare har meddelat att enligt urgammal tradition samlas vi Söndagen den 3 juni klockan 13.30 vid Rådhuset i Skanör, där förfriskningar intages och anmälan göres.
Klockan 14.00 stöter Ceremonimästaren staven i golvet varvid avmarsch sker med flygande fanor och klingande spel till Skytteängen öster om kyrkan.

Hela inbjudan kan du läsa här.

Glöm inte att anmäla ert deltagande till gillets Skaffare senast den 29 maj 2018
stefan.johansson@bizdevnet.se

Välkomna!

Publicerat i Evenemang | Etiketter , , | Kommentarer inaktiverade för Papegoyeskjutning 2018

En rejäl uppdatering

Vår websida för Knutsgillet har genomgått en uppfräschning. De område som fått ny information är;

  • Välkomstsidan har fått nytt utseende och ny information
  • Chrönikan 2017 är inlagd
  • Bildgalleriet har fått ett nytt utseende och är nu indelat per evenemang
  • Nya Bilder inlagda för de senaste evenemangen som Adeldrickningen och Gillesstämman
  • Nya reserapporter har lagts in
  • Uppdaterade datum för syskongillenas evenemang är inlagt
Publicerat i Information | Kommentarer inaktiverade för En rejäl uppdatering

Adeldrickning 2017

Inbjudan som vi alla så hett efterlängtar varje år har nu kommit – inbjudan från vår Ålderman att deltaga i årets högtidsfest!

Lördagen den 9 september kl. 16:00 samlas vi i Skanörs Rådhus för välkomstdrink. Därefter följer musikandakt med parentation och reception i S:t Olofs Kyrka i Skanör. Gillesmåltiden intages på Falsterbo Golfklubb med trerätters meny, inklusive viner, kaffe och kaka, underhållning, taffel- och dansmusik.

Jag rekommenderar er att snarast anmäla er genom att betala in deltagaravgiften till Gillet. Fundera gärna också på om det finns någon i bekantskapskretsen eller i familjen, som kan tänkas vara intresserad av att bli intagen som medlem. Mer info om detta finns i inbjudan.

Den officiella inbjudan bifogas och kan läsas här.

Publicerat i Evenemang | Etiketter , | Kommentarer inaktiverade för Adeldrickning 2017

Chrönikor

Ibland är det trevligt att göra en återblick och minnas. För att underlätta detta så finns våra årskrönikor samlade under fliken ”Om Gillet i Skanör-Falsterbo”.

Mycket nöje!

Publicerat i Information | Etiketter , , | Kommentarer inaktiverade för Chrönikor