Inbjudan

Vårt syskongille i Ronneby har skickat en inbjudan till alla som är med i Knutsgillet i Skanör-Falsterbo. Det handlar om en resa till Kraków – Polens kulturhuvudstad i april 2015. Knutsgillet i Ronneby presenterar resan i en pdf som du kan hämta och läsa genom att klicka här. Nedan ett kort utdrag ur programmet;

Eventuellt deltagande hanteras individuellt och alla frågor skall tas direkt med arrangören Maj Svensson på tel. 0708-453950.

RESA TILL KRAKÓW – POLENS KULTURHUVUDSTAD
Välkomna till S:t Knuts Gillesresa med destination Krakow, Polens kulturhuvudstad och det viktigaste lärocentret med ett av Europas äldsta universitet. Kraków hör enligt många till en av de vackraste städerna i Europa och världen. Staden omnämns redan i skrift första gången av en handelsresande från Córdoba, Ibrahim-Ibn-Iakub, 965 e.Kr. Under 1300- och 1500-talet hade staden sin glansperiod och fungerade som landets huvudstad tillika handelscentrum. Här har mongoler, ungrare, svenskar, ryssar och tyskar dragit fram men som askan ur elden har staden med dess befolkning alltid rest sig. Till skillnad från de flesta andra polska städer undgick Krakow andra världskrigets förödelse, så här får ni uppleva en intakt medeltidsstad med inslag av renässans. Sedan 1978 finns Krakow med på Unescos världsarvslista. Torget, Rynek Główny, är ett av Europas största torg och krakówbornas naturliga samlingsplats. Mitt på torget finns byggnaden Sukiennice (”klädeshallarna”), vilken, tillsammans med Mariakyrkan och Wawel, är Krakóws främsta landmärken. Kraków har tusentals historiska sevärdheter, ett hundratal kyrkor samt de återuppståndna judiska kvarteren Kazimierz. Under resans gång hinner vi bara visa en bråkdel av det enorma utbud som Kraków har att erbjuda. Vi lovar att programmet kommer att vara fullt av upplevelser – och överraskningar…

PROGRAM

Dag 1, torsdag den 9/4 2015
11.00 Flyget avgår från Köpenhamn
14.00 Ankomst till hotellet, lunch
16.00 Stadsvandring i Gamla Stan: Torget, Franciskanerkyrka, Historiska Museet under torget
20.00 Temakväll med middag på en polsk restaurang, Wesele, med överraskning

Dag 2 fredag den 10/4 2015
Efter frukosten – utflykt till benediktinerklostret i Tyniec, det äldsta i Polen, (1000-talet), fortfarande i bruk. Vandring, lunch.
Under eftermiddagen: Kungliga Slottet Wawel och Katedral.
På kvällen: avfärd till de judiska kvarteren Kazimierz, judiska kvarteret med middag & klezmermusik

Dag 3 lördag den 11/4 2015
Frukost – föremiddagen och lunch på egen hand, titta gärna i Zeneks tipslista!
Ca 13.00 Avfärd till saltgruvorna i Wieliczka
Temakväll med musik

Dag 4, söndagen den 12/4 2015
Frukost, vandring i Gamla Stan.
12.00 Avfärd till flygplatsen.

Pris på vistelsepaket: 5150:-/ person
Inkl: 3 övernattningar med frukost, 4 fika, 2 luncher, 3 middagar, reseledare och guide hela vägen, transporter i Polen, inträde till sevärdheter enl. programmet.
Flygresa till Kraków t/r tillkommer samt ev. transport till flygplatsen.

Rulla till toppen